Baobab prášok

6,00

Použitie: pridáme 1 až 2 čajové lyžičky do pohára s vodou a rozmiešame. Môžete ho pridať aj do smoothies, ovocných pudingov a dezertov alebo ho môžete použiť na zjemnenie omáčok, dipov a pečiva.
100g
6.00

Baobab pomáha posilňovať imunitu

Baobab prášok má veľmi vysoký obsah antioxidantov a vitamínu C, ktoré sú známe ako faktor, ktorý zlepšuje imunitný systém. Vitamín C v ovocí je desaťkrát vyšší ako obsah vitamínu C v pomarančoch. Vitamín C spolu s ďalšími antioxidantmi posilní imunitnú reakciu a umožní jej znovu bojovať proti akýmkoľvek patogénom, ako sú vírus a baktérie.

Baobab pomáha vyrovnávať hladinu cukru v krvi

Pridanie baobabu do vašej stravy zníži množstvo inzulínu potrebného na prenos cukru z krvi do tkanív, a tak pomáha kontrolovať hladinu cukru v krvi.

Vďaka vysokému obsahu vlákniny môže baobab tiež pomôcť spomaliť vstrebávanie cukru do krvného riečišťa, čo môže zabrániť vrcholom a poklesom cukru v krvi a dlhodobo stabilizovať hladiny cukru.

Baobab pomáha znižovať zápal v tele

Baobab je nabitý antioxidantmi a polyfenolmi, zlúčeninami, ktoré chránia vaše bunky pred oxidačným poškodením a znižujú zápal v tele.

Chronický zápal prispieva k dlhému zoznamu zdravotných problémov vrátane srdcových chorôb, rakoviny, autoimunitných porúch a cukrovky. Preto si baobab zaraďte do stravy a vyhnete sa týmto chorobám.

Baobab pomáha udržiavať zdravý tráviaci systém

Baobab je dobrým zdrojom vlákniny a práškové verzie obsahujú až 18% dennej odporúčanej hodnoty iba v jednej polievkovej lyžici (10 gramov).

Vláknina prechádza tráviacim traktom a je nevyhnutná pre zdravie tráviaceho ústrojenstva. Vláknina tiež pôsobí ako prebiotikum a živí prospešné baktérie vo vašom čreve, čím optimalizuje zdravie vášho črevného mikrobiómu. Zvýšenie príjmu vlákniny môže tiež chrániť pred stavmi, ako sú črevné vredy, zápalové ochorenie čriev a hemoroidy.

Baobab bráni vzniku anémie

Železo je minerál, potrebný pri tvorbe červených krviniek, najmä hemoglobínu, ktorý má dôležitú funkciu pri dodávaní kyslíka, živín a iného materiálu do všetkých telesných orgánov. Baobab má vysoký obsah vitamín C, ktorý významne zvyšuje absorpciu železa. Je dokonca lepší ako akýkoľvek umelý minerálny doplnok na prevenciu anémie.

Baobab udržuje zdravé srdce

Ďalším dôvodom, prečo sa baobab považuje za superpotravinu, je jeho schopnosť chrániť srdce a znižovať riziko srdcových chorôb. Obsah vlákniny v plodoch baobabu významne znižuje absorpciu cholesterolu v tele. Samotný cholesterol je tuková zlúčenina, ktorá podporuje tvorbu povlaku vo vnútri steny krvných ciev a spôsobuje aterosklerózu. Vitamín C je tiež schopný udržať normálnu kardiovaskulárnu funkciu. Výskum ukázal, že ľudia, ktorí konzumujú dostatočné množstvo vitamínu C asi 500 mg denne počas dvoch mesiacov, mali nižšie riziko srdcových chorôb a nižšiu hladinu cholesterolu ako ľudia, ktorí nespĺňali dennú potrebu vitamínu C.

Baobab – spôsob použitia

  • Vo väčšine častí sveta, kde čerstvý baobab nie je k dispozícii, sa častejšie vyskytuje ako sušený prášok.
  • Prášok baobab sa môže používať v kulturistických a kondičných doplnkoch, ako aj vo vitamínových a minerálnych doplnkoch.
  • Môžete si ho pridávať do smoothies, ovocných štiav, obilnín, musli, jogurtov a mliečnych výrobkov.
  • Prášok baobab si môžete kúpiť online alebo v obchodoch so zdravou výživou a má obvykle trvanlivosť 24 mesiacov.

Krajina pôvodu: Senegal

Zloženie: Baobab prášok

Hmotnosť: 100g