Bronchofit kvapky

8,50

BRONCHOFIT - zmes liečivých rastlín pre normálnu funkciu dýchacieho systému.
8.50

BRONCHOFIT – zmes liečivých rastlín pre normálne funkcie dýchacieho systému.

Tymián obyčajný (Thymus vulgaris, čeľaď hluchavkovité – Lamiaceae, SK: Dusk Tymianový) je veľmi silne antibioticky pôsobiacim prostriedkom proti kŕčovitému kašľu, čiernemu kašľu, chronickému zápalu priedušiek, bronchiálnej astme a pôsobí aj na chronický zápal žalúdka. Svojim antiseptickým a dezodoračným účinkom pomôže umývaním odstrániť telesné pachy. Je vhodný aj na dezinfekciu ústnej dutiny, potláča zápach z úst. Pomôže aj ako obklad hnisavých rán. Osvedčuje sa aj proti plesniam, kvasinkám a črevným parazitom, pôsobí spazmolyticky.

Zdravotné tvrdenia týkajúce sa tejto liečivej rastliny vo formulácii predloženej Európskej komisii na schválenie (on hold): Normálny funkcie imunitného systému v dôsledku antimikrobiálnej aktivity. Normálne funkcie dýchacieho systému.

Skorocel kopijovitý (Plantago lanceolata, čeľaď jitrocelovité – Plantaginaceae, SK: skorocel kopijovitý) je známy svojimi liečivými účinkami na dýchacie cesty, kde rozpúšťa hlieny a pôsobí protizápalovo. Toto antibakteriálne pôsobenie môžeme uplatniť aj pri žalúdočných a dvanástnikových vredoch, zápalových ochoreniach hrubého čreva vrátane Crohnovej choroby.

Zdravotné tvrdenia týkajúce sa tejto liečivej rastliny vo formulácii predloženej Európskej komisii na schválenie (on hold): Normálny funkcie dýchacieho systému. Antioxidant. Normálne funkcie črevného traktu, mikrobiálne rovnováha. Imunitný systém – antioxidant. Normálny stav kĺbov. Normálne trávenie a funkcie pečene, prečistenie.

Rosička okrúhlolistá (Drosera rotundifolia, čeľaď rosnatkovité – Droseraceae, SK: Rosička okrúhlolistá) je účinná pri chorobách dýchacieho ústrojenstvom (kašeľ, dráždivý kašeľ, čierny kašeľ, astma, chronická bronchitída, počiatok pľúcnej TBC, záduch, astma), podporuje uvoľnenie hlienov v prieduškách , uľahčuje odkašliavanie. Ďalej pôsobí antiskleroticky, mierne znižuje krvný tlak a pôsobí močopudne.

 

Divozel veľkokvetý (Verbascum densiflorum, čeľaď krtičníkovité – Scrophulariaceae, SK: Divozel veľkokvetý) je dvojročná rastlina, ktorá sa hojne vyskytuje po celej Európe. Užívanou časťou sú predovšetkým kvety. Treba mať na pamäti, že semená sú jedovatá. Liečivé účinky byliny v oblasti dýchacích ciest boli známe a hojne využívané už v stredoveku. Divozel obsahuje predovšetkým slizy a saponíny, ktoré podporujú vykašliavanie, tlmí kŕče priedušiek a priedušničiek pri bronchiálnej astme. Najnovšie výskumy tiež ukazujú na prítomnosť antivírusových látok a látok, ktoré bránia reprodukciu cudzorodých proteínov v ľudských bunkách. Výťažok z divozelu zvyšuje funkciu sleziny a týmusu, čím sekundárne dochádza k zlepšeniu stavu slizníc a imunitného systému.

 

Ibiš lekársky (Althaea officinalis, čeľaď slézovité – Malvaceae, SK: Ibis lekársky) je vhodnou bylinou pri liečbe zápalov pľúc a priedušiek. Obsiahnuté slizy účinne chráni postihnuté dýchacie sliznice. Ďalej pôsobí pri zápaloch močových ciest a pri ťažkých hnačkách vrátane detských.

Dospelí 3x denne 15 kvapiek pod jazyk alebo 3x denne 20 kvapiek do vody či čaju. Užívajte 15 minút pred jedlom, nápojom či požitím iného prípravku. Doplnok stravy. Prípadný zákal nie je na závadu. Skladujte mimo dosah detí. Nevhodné pre deti do 3 rokov, tehotné a dojčiace ženy kvôli obsahu alkoholu. Zloženie: bylinný liehoglycerolový extrakt. Liehovitosť 40%.

Zloženie: tymián obyčajný, skorocel kopijovitý, rosička okrúhlolistá, divozel veľkokvetý, ibiš lekársky.